(Eko Blato)

Podjela kutija za odvojeno prikupljanje papira i kartona

Kutije Odvojeno

Obavještavamo građane da je tvrtka EKO d.o.o. izvršila nabavku kartonskih kutija za odvojeno prikupljanje papira i kartona u kućanstvima koje će biti besplatno podijeljene korisnicima naših usluga. Građani kutije mogu preuzeti radnim danom u uredu EKO-a od 8 do 14 sati.

Papir i karton čine do 25% komunalnog otpada i samim time značajno utječu na količinu otpada koja se odlaže na odlagalište Sitnica. Odvajanje papira i kartona na kućnom pragu prvi je i najvažniji korak u uspješnom procesu recikliranja i posljedično smanjenju količine otpada na odlagalištu te uštedi i očuvanju energije i resursa.

KOJI OTPAD ODLAŽEMO U KUTIJU:

DA: U kutije namijenjene za odvojeno prikupljanje papira i kartona odlažemo novine, časopise, prospekte, kataloge, papirnate vrećice, uredski papir, omotnice, bilježnice, knjige bez plastificiranog omota, karton, kartonsku ambalažu, kartonske kutije za jaja i sl.

NE: U kutije namijenjene za odvojeno prikupljanje papira i kartona zabranjeno je odlagati ostale vrste otpada, ali i papir koji je onečišćen mastima, uljima ili bilo kakvim opasnim otpadom, vlažne maramice, samoljepljive folije i naljepnice, tetra-pak ambalažu.